59kr frakt - Gratis över 499kr   14 dagar öppet köp    Hitta min order  Kontakta oss   info@garnaffaren.se

Kategorier

Meny

Om Garnaffären

Välkommen till oss i Garnaffären!

"Vår vision är att vara handarbetsvärldens mest kundnära företag, där man upptäcker och inspireras till vidare handarbete"

Vår historia: Vi är ett familjeföretag som startades av Inga-Britt Gustafsson (mamma i familjen) år 1996. Det började med en liten butik med hobby, pyssel och garn. Butiken låg centralt i Uddevalla.

När hennes yngsta son Martin Gustafsson begav sig till Florida 2007 för att arbeta som webbutvecklare fick han en idé: "sälja garn på webben". Maria Pilborn (Nordberg) (Inga-Britts dotter) var då hemma med sin yngsta son och mammaledig. Från USA började Martin bygga en sida och från Sverige hemma på kammaren satt Maria och lade in garner och färger i shoppen. Allt rullade på och snart kom vi igång med försäljningen.  Vi klättrade i Googles sökresultat och byggde upp en återkommande kundkrets. Tillsut kunde Maria säga upp sig från sitt dagarbete som förskollärare och börja på Garnaffären på heltid. 

Tiden kom när OS-mössan hade en stark genomslagskraft i vårt land och alla ville köpa garn i de rätta färgerna, beställningarna haglade in och vi fick arbeta dygnet runt. :) I denna veva tog vi hjälp från Arbetsförmedlinegn och fick hjälp från Maria "Mia" Martinsson som började som praktikant. Hon fick sedan anställning hos oss.

Den ökade försäljningen ledde till att vi blev tvunga att skaffa större lokaler, jobba för effektivare  logistik för att kunna hantera den orderökning som vi nu hade fått. 

Sedan dess har vi skaffat oss större lokaler i fler omgångar, för att få plats med allt garn och kunna hantera större orderingång. Nu är även pappa (Ronny Gustafsson) med på vår resa, som vi forsätter mot nya mål och kraftig tillväxt.

I dagsläget har vi 145 olika garnsorter med ca 20 färger i varje sort, alltså 2900st. Vi har också ca 2500st olika stickor.

Vi arbetar aktivt med att sprida vår kunskap och inspiration via Facebook, Instagram och även i vår YuoTube-kanal. 

Garnaffären lägger stor vikt vid att arbeta med vår planets hållbarhet, på olika sätt. Läs mer under vår flik "Hållbart".

Som det ser ut i dag är vi alla i familjen engarerade i Garnaffären.se!

Här nedan ser du oss som arbetar i första hand i Garnaffären med kundtjänst och logistik med mera

Marielle, Maria och Anette (Saknas på bilden Ronny och Inga-britt)

I dagsläget har vi vår butik och lager starx utanför Uddevalla Centrum; Groröds industriområde, Stureholmsvägen 3.

Kom gärna till oss för ett besök!

Jag heter Maria Pilborn (Nordberg) och är Garnaffärens VD.

Jag startade upp Garnaffärens webshop tillsammans med min lillebror Martin Gustafsson för 8 år sedan. Nu har vi ökat i omsättning och i storlek rejält.

Jag är den som är ytterst ansvarig vad gäller personalen, er kunder och produktinköp. Kontakta gärna mig vid frågor eller feedback. Vi jobbar ständigt med att förbättra oss och gå vidare i utvecklingen av sidan och vad gäller service och kundkontakt. Vi vill vara nära er kunder och uppskattar personlig kontakt.

Lättast når ni mig på: maria@garnaffaren.se

Detta är Inga-Britt Gustafsson. Hon är "mamman" till företaget, det var hon som startade allt, med den lilla garnbutiken i Uddevalla Centrum. Hon arbetar nu kvar hos oss fast hon är pensionär. Hon har ett stort intresse för garn och handarbete och tycker att det är väldigt roligt att vara med oss i vår utveckling framåt, fast hon nu tar mindre ansvar. 

Vi tycker att det är jätte roligt att få ha vår mamma med i verksamheten.

Martin Gustafsson är "sonen" i företaget och driver garnaffären tillsammans med Inga-Britt, Ronny och Maria. 

Martin arnbetar med allt det tekniska som webutvecklare. Han har gjort en pause från företaget i ett par år men är nu äntligen tillbaka och arbetar för fullt för att förbättra det mesta på hemsidan.

Detta är "pappan" i företaget, Ronny Gustafsson. han har arbetat med att sälja golvärme och mikrkomponenter innan. Han är nu pensionär och har kommit till oss. Ronny är en fixare och rycker in lite här och där. 

Vi är så glada att få ha vår pappa med i Garnaffärens utveckling och verksamhet.

Anette Johansson är 25år och har arbetat här sedan hon gick ut skolan. Hon började med att göra sin skolpraktig hos oss under sitt sista år på gymnasium.

Anette har en stark passion till stickat och virkat och är en stor tillgång i vårt företag.

Hos oss arbetar Marielle hon är 30år hon fick diagnosen MS för ca 10år sedan. 

Tack vare att hon kan anpassa sina arbetsuppgifter har hon alltid möjlighet för att arbeta och utföra någon av våra viktiga uppgifter som vi har.

Hon brinner för mötet med er kunder, för stickat och garn. Marielle är en förebild för oss då vi ser att hon aldrig ger upp och kämpar trots motgångar. Vi är jätte glada för att vi har henne som medarbetare hos oss. ❤️

Vi har lyckan att få ha Linn hos oss på onsdagar. Hon har som sitt stora intresse att sticka. Här har vi en idé spruta :) Linn tycker väldigt mycket om att möta alla Er kunder i butiken så det gör hon gärna. Linn är diagnostiserad med ADHD/autism men med en övre intilligens än normal begåvade. Har du en stickfråga så är hon expert inom detta område, vet hon inte svaret så tar hon mer än gärna reda på det.

Fler tidningsartiklar om oss: 

Länk till artikel: http://www.bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/sticka-tjockaste-grytlappen-1.3827200